en | hu | ru | bg | ro | tr FacebookTwitterGoogle+LinkedInYouTubeInstgram
+40-21-311-6176
ȘTIRI

Consultatie gratuita
Abonati-va la buletine
Cerere de contactare
Descarcati brosuri
Solicitati o brosura
Buletine
5 Minute de Offshore
De ce LAVECO?
Cum se comanda o companie de la LAVECO Ltd.?
Știri recente
Ratele de schimb valutar: USD/1 unitate
2019.02.19
HUF 0.0035
GBP 1.2804
CHF 0.9929
RUB 0.015
HKD 0.1274
JPY 0.009
CNY 0.1477
CAD 0.7527
AUD 0.711
BRL 0.269
EUR 1.126
 1 2 3 4 > 

Prioritățile Directorului Executiv

The next step: total financial dictatorship!? Or, the experiences from a Latvian bank’s bankruptcy
09/03/2018
The lessons of the bankruptcy of the ABLV Bank: new financial strategies are needed
Read more...
Preface - LAVECO Newsletter 2018/1
09/03/2018
The financial failure of the ABLV Bank gave me plenty to think about once again. How fragile the financial system still is to this day, and how we the clients are all at the mercy of the banks. Some of our acquaintances and clients almost certainly lost a significant amount of their money when the Latvian bank went down. And it’s not the first time: 5 years ago the bankruptcy of LAIKI Bank sent shockwaves through the European business world. At this stage, some of the experts start trying to explain what we did wrong, and what we shouldn’t do now. I would rather concentrate on what we should do if we want to avoid similar situations in the future.
Read more...
CRS - gondolataim egy soha nem gyakorolt folyamattal kapcsolatban
17/01/2018
2018 elején a bankok egy része, akik még nem küldték ki a múlt év második felében, villámgyorsan továbbították a Common Reporting System-mel (CRS) adatlapjukat a náluk számlát vezető, elsősorban külföldi cégek részére. Egész pontosan egy olyan adatlapot, nyomtatványt, ahol a cég képviselője önbevallásos alapon „nyújt segítséget” a banknak a CRS szabályok végrehajtásához. A bankok ezen adatlapokat begyűjtve, a saját már meglévő adataikkal összehasonlítva döntik el, mely személyekre vonatkozóan küldenek jelentést/jelentéseket egy adott cégre vonatkozóan.
Read more...
Az offshore a Paradicsomba megy!
04/12/2017
Alig másfél évvel ezelőtt, amikor a Panama Papers-t kirobbantották, a LAVECO Newsletter vezércikke az alábbi címmel jelent meg: Panama Papers, Bahamas Papers, UK Papers, Germany Papers, USA Papers, ...........? A címben is utalni akartam arra, ami logikusan, alig kevesebb, mint másfél év múlva robbant ki, a Panama Papers II-re, csak ezúttal nem az általam felsorolt helyszíneket érintve, hanem egy másik/sokadik helyszínen. A történet elkerülhetetlen volt, hiszen a Mossack and Fonseca cégen kívül még számos más, a Mossack-nál sokkal nagyobb ügyvédi iroda foglalkozott és foglalkozik ma is azzal, hogy adókímélő megoldásokat kínáljon ügyfeleinek világszerte.
Read more...
Előszó a LAVECO Hírleveléhez - 2017/4
04/12/2017
A LAVECO Newsletter vezércikke nem mehet el szó nélkül a közelmúltban kirobbantott Paradise Papers ügy mellett. Bár meggyőződésem, hogy a Panama Papers-hez hasonlóan az újságírók illegális úton jutottak üzleti titkokat képező adatokhoz, ez a több száz szervezett újságírót nem igazán érdekli, hogy – nagy valószínűséggel - bűncselekményből származó információkat adnak tovább, dolgoznak fel. Ez már a Panama Papers-nél is felmerült és bizonyítást is nyert, azonban ezt az amúgy jelentős, kezdőmomentumot mindenki kifelejti a történet megemlítése kapcsán.
Read more...
Előszó a LAVECO Hírleveléhez - 2017/3
15/09/2017
Itt van az ősz, s a LAVECO Newsletter is újabb számmal jelentkezik. Vezércikkünk ezúttal egy régóta aktuális, és még mindig aktuális kérdéssel foglalkozik: van-e értelme egy külföldi cégnek, bankszámlának az információcsere korszakában? Érdemes-e külföldi bankszámlákon tartani a pénz? Mi a jobb, felhalmozni, vagy azonnal mindent elfogyasztani? Aranyigazságok helyett persze inkább a továbbgondolást próbáljuk segíteni a modern világgazdaság viszonyait is figyelembe véve.
Read more...
Érdemes-e elrejteni a pénzt külföldön?
11/09/2017
Van-e értelme az offshore struktúráknak az automatikus információcsere korszakában?
Read more...
Előszó a LAVECO Hírleveléhez - 2017/2.
07/06/2017
A LAVECO Newsletter 2017. évi II. száma korántsem versenyezhet az idei nyár nyújtotta előnyökkel, de biztosan tartalmaz egy-két értelmes gondolatot, amelyet akár a tengerparton kavicsot rugdosva is érdemes végiggondolni. Vezércikkünk egy igen érdekes ellentmondásra figyelt fel. Amíg az elmúlt 10-20 évben az életünk egy jelentős része a netre költözött, a nemzetközi cégipar, illetve a pénzügyi szolgáltatók egy része mintha erősen lemaradva követné ezeket a változásokat. Vajon vannak-e megfelelő válaszok a kihívásokra? Képes lesz-e a cégjogi szolgáltatók világa kiszolgálni ezeket az igényeket? Egyáltalán mit kell fontolóra venni egy internetes bolt indításakor?
Read more...
Az üzlet a netre költözik
01/06/2017
Azonnal előre kell bocsássam: a cikk címe rendkívül megtévesztő. A folyamat ugyanis már jóval korábban elindult, jelenleg is tart, lezárulni pedig vélhetően soha nem fog. Ennek oka az internet rohamos térhódítása az átlagember mindennapjaiban, óráiban, perceiben, sőt nyugodtan akár másodpercekről is beszélhetünk ma már. Hiszen nagyon sokan azzal kezdjük a napot, hogy odanyúlunk a mobiltelefonunkért és megnézzük, milyen üzenet érkezett ismerőseinktől, üzleti partnereinktől, mialatt aludtunk. Igen, az internet szerepe olyannyira fontos lett, hogy mára a Maslow-i szükséglethierarchia legalsó szintjének már teljes komolysággal nem a fiziológiai szükséglet kielégítését tartják a társadalomkutatók (az eggyel feljebb került), az internetkapcsolat léte vagy nem léte átvette ezt a helyet.
Read more...
Preface - LAVECO Newsletter 2017/1.
08/03/2017
New year, new thoughts! The leading article of the first edition of the LAVECO Newsletter for 2017 analyses the trends in the international company industry with regard to both consumers and service providers. We draw your attention to 3 significant moments in each case which will define the year. 2017 will be the year of purges on both sides, with clients and the service providers who serve them being affected.
Read more...
 1 2 3 4 > 
Top